Egy mai szülő kihívásai

Az élet rohanó tempója gyakran elvonja figyelmünket a legfontosabb dolgokról, így a családunkról is. Gyermekeink, akik egykor szívesen osztották meg velünk minden apró örömüket és bánatukat, most zárkózottabbak lettek. A kamaszkor egy olyan időszak, amikor a gyerekek saját identitásukat keresik, ami sokszor távolságot hoz létre szülő és gyerek között. A közösségi média, az iskolai stressz és a baráti kapcsolatok mind-mind új kihívások elé állítanak minket, szülőket.

Gyakran úgy érezzük, hogy elvész a kommunikáció, és mintha egy láthatatlan fal választana el minket gyermekeinktől. Emlékszünk azokra az időkre, amikor még együtt játszottunk, nevetgéltünk és minden nap végén megbeszéltük, mi történt velünk. Most viszont a vacsoraasztalnál is csendesebb lett a hangulat, és a beszélgetések helyett inkább a telefonjukba merülnek.

Szülői oldalról az állandó időhiány és a mindennapi stressz csak tovább súlyosbítja ezt a helyzetet. Az a dolgunk, hogy próbáljuk meg egyensúlyban tartani a munkát, a háztartást és a szülői feladatokat, de gyakran úgy érezzük, hogy sosem jut elég idő arra, hogy valóban egymásra figyeljünk.

A legtöbb esetben az otthon kialakult problémát a legegyszerűbben máshol lehet megoldani, például egy kirándulás, vagy utazás alkalmával. Olyan alkalommal, mikor a család minden tagja más tudatállapotba kerül, elengedheti a mindennapi gondjait és kinyílhat.

Az egy napos kirándulások, vagy a rövid nyaralások alatt csak felületesen érintjük a problémákat, nem jutunk elég mélyre ahhoz, hogy valóban megértsük egymást.

Az egy hetes nyaralás csodája

Egy egyhetes nyaralás nem csak kikapcsolódás, hanem egy igazi érzelmi kaland is, amely segít újraépíteni, megerősíteni a családi kapcsolatokat. Az ilyen hosszú, közösen töltött idő lehetőséget ad arra, hogy mélyebben megértsük egymást, újra felfedezzük a másikat és az összetartozást. Együtt élhetjük át azokat a pillanatokat, amelyek örökre megmaradnak az emlékeinkben, és amelyekre támaszkodhatunk majd a nehezebb időkben is.

Miért fontos a hosszú nyaralás?

Rövid nyaralások alatt gyakran nincs elég idő arra, hogy igazán elmélyüljünk egymás életében, gondolataiban és érzelmeiben. Egy egyhetes nyaralás azonban lehetőséget teremt arra a megváltozott tudatállapot és az új környezet miatt, hogy megnyíljunk - a gyerekek és mi is - és újra mélyen megismerjük gyermekeinket, megértsük a gondolataikat, érzéseiket és vágyaikat.

Itt az idő, hogy újra egymásra találjunk!

Az érzelmi kötelékek mélyítése

Íme 10+1 érzelmi hatás, amelyeket egy hosszú nyaralás adhat a családunknak:

  1. Újraépíteni az elveszett kötelékeket
  2. A közös sebezhetőség élménye
  3. Szeretet és elfogadás újrafelfedezése
  4. Emlékek, amelyek örökké tartanak
  5. Közös könnyek és közös nevetés
  6. Békés menedék az élet viharaiban
  7. Újra megélni a gyermekkort
  8. Családi hagyományok létrehozása
  9. A család erejének újra felfedezése
  10. Önzetlen szeretet ünneplése
  11. Szülői sebek gyógyítása

Miben segíthet egy hosszú nyaralás?

1. Újraépíteni az elveszett kötelékeket

A kamaszkor gyakran elhozza a távolságot a szülők és gyerekek között. Számos blog poszt, szakkönyv foglalkozik a témával és végülis a legtöbb oda jut, hogy “a minőségi együtt töltött idő”.

Egy egész hetes nyaralás lehetőséget ad arra, hogy újraépítsük az elveszett, vagy meggyengült kötelékeket, megértve és átélve gyermekeink új világát és kihívásait. A közössen átélt élmények - legyenek azok jók, vagy rosszak - közelebb hozzák egymáshoz az embereket. Így természetesen a szülőt és a gyerekeket is. De ami még fontosabb talán, hogy a gyerekeket egymáshoz is közelebb hozza az együtt átélt élmény.

Szeretné a többi részt is elolvasni? Adja meg nevét és e-mail címét, mi pedig azonnal elküldjük a folytatást!

var uniqueId = 2974901717882726219, listId = 150401, formId = 297490, iwidth=015, mmDomain='salesautopilot.s3.amazonaws.com', secondMMDomain='sw.marketingszoftverek.hu', spancont=false, secure='https:' == (document.location.protocol)?true:false;